Natuurlijk vieren we op 27 april Koningsdag!

Vorig jaar rond deze tijd hadden we toch echt niet verwacht, dat Koningsdag 2021 ook anders dan andere jaren gevierd zou moeten worden. Helaas laat het virus ons geen keuze, maar natuurlijk gaan we er op aangepaste wijze een feestdag van maken.

De kinderen uit Wervershoof krijgen via de scholen, een presentje van ons. Hierbij zit een kleurplaat, die ze thuis mogen inkleuren en voor het raam hangen. Zorg dat deze uiterlijk 26 april goed zichtbaar voor het raam hangt. Het Oranje Comité zal de tekeningen deze dagen gaan bekijken en beoordelen. De mooiste tekeningen krijgen te gekke prijzen, zoals een opblaasbare flamingo zwembad, een skateboard, een voetbal en lego friends. De moeite waard dus om mee te doen! Natuurlijk wordt ook aan de kinderen die op speciaal onderwijs zitten gedacht.

Op de dag zelf hangt natuurlijk het hele dorp de vlag uit en wordt de oranje kleding weer uit de kast gehaald. Vanaf 09.45 uur zullen de kerklokken van de Werenfriduskerk luiden. Aansluitend wordt om 10.00 uur het Wilhelmus gezonden, dat op tv te zien is.
Denk er ook op deze dag aan om zelf te bewegen en ga er met het gezin op uit om de kleurplaten die in het dorp hangen te bewonderen.
Als je zo lang kunt wachten deze dag, is om 16.15 uur de aftrap voor de nationale toost.

Het comité heeft van A. en P. Flowers en van Kwekerij S. Schouten BV oranje tulpen gesponsord gekregen die we o.a. bij Verzorgingshuis St. Jozef en bij de Wilgenhof zullen uitdelen aan de bewoners en het personeel, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken deze periode. Wat attent van jullie, hartelijk dank!

We hopen dat deze dag de zon zal schijnen en dat iedereen er vanuit huis of vanuit de tuin, een feestelijke dag van zal maken.

Oranje Comité Maxima’al