Wat hebben we genoten van deze dag. Zoveel vrijwilligers die voor ons klaar stonden, een gezellige vrijmarkt, springkussen die tot hoog in de lucht gingen, gezellige muziek en bezoekers met een blij gezicht. Wat ons betreft weer een onvergetelijke editie!

De dag begon met de vrijmarkt, met een divers aanbod een spullen en activiteiten. Om 10.00 uur begon de fanfare het Wilhelmus te spelen en werd de oeuvreprijs, de prijs voor dé vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Dit jaar werd Kees Schouten in het zonnetje gezet voor al zijn vrijwilligerswerk voor het dorp. Uiteindelijk vielen er enkele regenbuitjes, en konden de overgebleven spullen weer mee naar huis worden genomen.

Tussen de middag hadden wij de tijd om de activiteiten voor het middagprogramma klaar te zetten. Helaas hadden de grootste springkussens door een lekke band van de vrachtwagen wat vertraging, maar gelukkig konden deze uiteindelijk ook de lucht in. Voor de bewoners van de Koopman was een tafel gereserveerd en zij konden genieten van een tompouce en ander lekkers. Voor de kinderen was clown Manon Ballon aanwezig, konden ze zich laten schminken, was er haarspray aanwezig en konden ze snoep, chips en limonade halen bij de kraam. Burgemeester Pijl en Wethouder Gringhuis kwamen langs om de sfeer in ons dorp te proeven.

In de Schoof konden de ouderen mee doen met klaverjassen en sjoelen. Door het Oranje Comité werden zijn voorzien van een lekkere tompouce voor bij de koffie.

Op het plein kon genoten worden van de muziek van de zingende DJ Jacco Deen en de GiGa Coverband. Er werden lootjes voor de loterij verkocht, die erg populair waren. De bezoekers konden iets te eten halen bij de foodtrucks.
Rond 19.00 uur was het feest op het plein afgelopen en ook toen stond er weer een grote groep vrijwilligers klaar die (spontaan!) hielpen. Waar zijn we toch zonder al deze mensen… de helpers bij de opbouw, de verkeersregelaars, de vrijwilligers bij de muntenbalie en bar, de schminkers, de EHBO, de fotografen en alle kinderen die ons hebben geholpen bij de snoepkraam en de springkussen. Ook op de ondernemers van het dorp kunnen we altijd rekenen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar bedankt voor jullie hulp!

We kijken terug op een geslaagde editie en willen iedereen bedanken voor zijn of haar bezoek. Op naar volgend jaar!

Oranje Comité Maxima’al
www.koningsdagwervershoof.nl